Stanje na putevima: Saobraćajne nesreće zbog kiše

Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Saobraćajna nesreća u Zenici, u neselju Radakovo na magistralnom putu M17. Neprilagođena vožnja i mokar kolovoz, najveća je opasnost za sve vozače.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Gradina i Orašje. Na ostalim graničnim prelazima trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Završen je policijski uviđaj saobraćajne nezgode i uklonjeno je vozilo tako da je normalizovano saobraćanje na na dionici magistralnog puta M-18 Olovo- Kladanj (u mjestu Paklenik).

Zbog oštećenja kolovoza na magistralnom putu M-4 Jelah-Teslić u mjestu Kalošević, saobraća se usporeno jednom trakom.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.