Čelik – Željezničar: U prodaji 12 hiljada ulaznica, sutra press konferencija

Zenica je ove sedmice u znaku nogometa. Nogometaši Sarajeva večeras na Bilinom polju igraju susret 3. pretkola Evropske lige protiv ekipe BATE Borisova. Zbog ove utakmice zenički premijerligaš već dva dana trenira na Kamberovića polju.

Ni promjena terena ni velike vručine nisu poremetile odličnu atmosferu u timu trenera Hasana Ozera. Nogometaši Čelika sa dvije gostujuće pobjede i jednim remijem na diobi su prvog mjesta sa ekipama Sarajeva i Željezničara.
Pred subotnji derbi sa timom sa Grbavice iz stručnog štaba najavili su dva pojačanja. Riječ je o Keiti Faoulyu i Armelu Bradji Dakouri. U narednim danima oni bi trebali da potpišu ugovore sa Zeničanima, čime bi još više pojačali konkurenciju u ekipi, ali neće biti u kombinaciji za Željezničar.

Za subotnju utakmicu u Zenici vlada veliko interesovanje. Sa Bilinog polja su najavili da će u prodaju pustiti 12.000 ulaznica, a više pojedinosti o samoj utakmici biće saopšteno sutra na  press konferenciji u nogometnom klubu Čelik sa početkom u 10 sati. (MIrsad Pripoljac)