Gradonačelnik Fuad Kasumović posjetio firmu Selecta

Problemi i izazovi sa kojima se susreću u svakodnevnom radu bili su u fokusu razgovora delegacije Gradske uprave sa suvlasnikom firme Selecta Edinom Novalićem tokom današnje posjete ovom preduzeću.

Također, razgovaralo se o mogućnostima na koji način Gradska uprava može pomoći da Selekta poveća proizvodnju i zaposli što više radnika.

„Zahvaljujem gradonačelniku što je odvojio vremena da posjeti Selectu, a od njega očekujem da nam pomogne u realizaciji kreditnog aranžmana koji je u toku. Namjeravamo napraviti određene izmjene koje će omogućiti sa ovo preduzeće bude ono što je nekada bilo. U poslovanju ima određenih teškoća, prije svega u finansiranju i nabavci repro materijala po povoljnijim uslovima. Ipak, ono što je najbitnije u ovoj branši ima dovoljno posla, a prema analizama Selecta je u mogućnosti da više od 50 procenata ukupne proizvodnje plasira na ino tržište“, rekao je Edin Novalić, suvlasnik preduzeća.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović naglasio je kako mu je cilj obići poslovne subjekte u Zenici, te se na licu mjesta upoznati šta su problemi i na koji način gradska uprava može pomoći.

„Ovo preduzeće, u svojoj branši, je najstarije u BiH. Nažalost, zbog razno-raznih problema oko vlasničkih odnosa oni su u prošlosti imali problema, koje novi suvlasnik trenutno pokušava riješiti. Gradska uprava će učiniti sve u svojim mogućnostima da preduzeće opstane, nastavi i proširi proizvodnju, te zaposli što veći broj radnika“, rekao je Kasumović.

Preduzeće Selecta osnovano je 1995.godine. (Rešad Šabanović)