Održana šesta kvalifikaciona šumarijada “Bistričak 2019.”

Javno preduzeće “Šumsko – privredno društvo Zeničko – dobojskog kantona”, organizovalo je šestu kvalifikacionu šumarijadu “Bistričak 2019.”

Ova, već tradicionalna manifestacija, okupila je šumarske radnike iz 11 poslovnih jedinica, te kroz takmičenja, druženje i razgovor, pokazala ujedinjenost svih jedinica Zeničko – dobojskog kantona.
“Imamo ekipe iz svih šumarija sa područja ZDK-a, to jest sa 11 šumarija odnosno poslovnih jedinica i imamo takmičenje u stručnim šumarskim disciplinama i takmičare u svim sportskim disciplinama”, ukazao je Mirsad Ćivić, predsjednik Organizacionog odbora igara

Javno preduzeće “Šumsko – privredno društvo ZDK-a”, predstavilo se u najboljem svjetlu, i pokazalo takmičarski duh, snagu i vještinu koju posjeduju njihovi radnici, ali svakako stvorili i priliku za nova upoznavanja, druženje radnika, te razmjenu mišljenja i iskustava.

“Smisao ovog našeg okupljanja je prije svega, rekreativno i sportsko druženje, da se družimo u jednoj opuštenoj atmosferi, lišeni svakodnevnih poslovnih problema. Naravno da ćemo mi naći vremena i prostora u toku današnjeg dana, da se osvrnemo i na poslovanje preduzeća, jer je ovo iznimna prilika da se veliki broj uposlenika nađe na jednom mjestu”, naglašava Jasmin Devedžić, generalni direktor JP “Šumsko – privredno društvo ZDK”.

Jasmin Devedžić, generalni direktor JP “Šumsko-privredna društva ZDK”

Takmičenje se održalo u više disciplina koje su razvrstane u tri selekcije: šumarsko – sjekačke, fakultativne šumarske i sportske discipline. Učesnici koji ostvare najbolje rezultate, imat će priliku da učestvuju na Šestoj šumarijadi Federacije Bosne i Hercegovine, koja će se održati30. i 31. augusta 2019. godine u Tuzli, a u organizaciji JP “Šume TK”.

“Družimo se cijeli dan i ja zaista ne mogu odgoditi ovaj dan. Ovo je naš praznik i odmor”, dodaje Muhamed Operta, učesnik igara iz Vareša. (Maid Dizdarević)