Gradonačelnik Kasumović: Mjesna zajednica Sejmen ponos Zenice

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je gradsku Mjesnu zajednicu Sejmen. Prvog čovjeka našeg grada dočekali su članovi Savjeta MZ Sejmen predvođeni predsjednicom Jadrankom Čičak i njenim zamjenikom Fahrudinom Pojskićem.

Povod za jednosatno druženje sa članovima Savjeta i stanovnicima Sejmena bilo je nedavno osvojeno međunarodno priznanje u konkurenciji 136 mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini.

Naime, Mjesna zajednica Sejmen na Konferenciji “Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini”, kojeg zajednički finansiraju Vlada Švicarske i Vlada Švedske, a projekat implementira UNDP BiH dodijeljena su sredstva u iznosu od 20.000 KM kao nagrada za drugo mjesto u BiH, odnosno prvo u FBiH za ostvarene rezultate u radu u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”

“Velika nam je čast ugostiti našeg gradonačelnika pod čijim je upravljanjem Gradska uprava jako mnogo uradila za poboljšanje života svih građana i svih generacija koje žive u mjesnoj zajednici Sejmen. Mnogo smo toga postigli u posljednje vrijeme zahvaljujući volonterizmu članova savjeta MZ Sejmen i naravno uz podršku naših građana, privrednih subjekata koji ovdje egzistiraju i naravno Gradske uprave u kojoj zaista imamo veliku podršku”, kaže Jadranka Čičak, predsjednica MZ Sejmen.

U protekle dvije godine mnogo je urađeno na poboljšanju infrastrukture u ovom gradskom naselju. Između ostalog obnovljeno je igralište Osnovne škole „Edhem Mulabdić“, napravljeno šahovsko igralište za nešto starije građane, a od prije nekoliko dana u funkciji je i novo dječije igralište.

“Grad Zenica može biti ponosan na ovu mjesnu zajednicu i vas kao Savjet. U današnje vrijeme ovo je rijetkost da se sabere ovako kvalitetna grupa entuzijasta koji su spremno zbog boljeg života sebe, svojih porodica i komšija, žrtvovati vrijeme, trud, a sigurno i sredstva. Gdje god da idem i razgovaram sa ljudima, ponosno ističem primjer Sejmena, gdje sam i ja započeo zeničku epizodu života. Gradska uprava i ja apsolutno ćemo podržati svaki projekat koji doprinosi poboljšanju uslova života”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Sa sugrađanima, svojim domaćinima gradonačelnik je obišao novoizgrađeno dječije igralište, te je razgovarao o budućim projektima. Interesovao se i za mišljenje Savjeta kada su u pitanju neki od kapitalnih projekata na čijoj realizaciji rade on i njegovi saradnici.

Novac od nagradnih 20.000 KM, Savjet MZ Sejmen će utrošiti u rekonstrukciju prostorija mjesne zajednice. Obzirom da će radovi koštati oko 30.000 KM, gradonačelnik Kasumović obećao je da će sufinansirati Grad Zenica.