Gradonačelnik Fuad Kasumović posjetio naselje Visokovci u MZ Lokvine


Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa saradnicima, posjetio je danas Mjesnu zajednicu Lokvine, gdje je razgovarao sa predsjednikom Sabahudinom Smrikom i brojnim mještanima.

Glavne teme razgovora bile su rekonstrukcija lokalne ceste, izgradnja fekalne kanalizacije te polaganje optičkog kabla kroz naselje Visokovci koje se nalazi u ovoj mjesnoj zajednici.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je tokom razgovora podsjetio da postoji projekat rekonstrukcije ceste Grm-Visokovci-Lokvine. Projektom je predviđena izgradnja puta sa rješavanjem odvodnje. Međutim, do realizacije projekta nije došlo zbog nastanka problema u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa.

Također, urađen je projekat kanalizacije za kompletno naselje, sa svim potrebnim priključcima za domaćinstva.

Kao jedan od velikih problema mještani su naveli i problem plavljenja rijeke Kočeve.

Gradonačelnik Kasumović je naveo da resorna gradska služba radi na rješavanju ovog problema. U toku su aktivnosti na izradi projekta ukorićenja korita rijeke Kočeve u naselju Visokovci, u MZ Lokvine.

Istaknuta je mogućnost da investitori u projektu polaganja optičkog kabla kroz naselje Visokovci učestvuju u sufinansiranju izgradnje dijela kanalizacione mreže i asfaltiranja puta nakon polaganja njihovih instalacija.

“Gradska uprava Zenice spremna je finansirati projekat rekonstrukcije puta i izgradnje kanalizacione mreže u vašoj mjesnoj zajednici. Opredijeljeni smo za unaprjeđenje lokalne infrastrukture. Realizacijom ovog projekta, sigurno bi se poboljšali uslovi života za mještane”, naglasio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.