Nedim Sladić za Zenicainfo.ba: Kišni dani u Zenici i u narednom periodu

Zenicu, ali i Bosnu i Hercegovinu danima prati nestabilno i kišovito vrijeme. Iako je kraj mjeseca maja i ljeto je uveliko pred vratima, još uvijek nas prati hladno vrijeme.

Građani Zenice, barem u većini ankete koju smo uradili, kažu kako ne pamte ovako nešto i da nije uobičajen sličan nalet vremenskih nepilika, te smatraju da ovo nestabilno vrijeme itekako utječe na zdravlje, kako mladih, tako i starijih ljudi. Također, većina njih ne vjeruje meteorolozima i ne oslanja se na prognoze.

Meteorolozi, kako u Zenici tako i u cijeloj zemlji, najavljuju nestabilno vrijeme praćeno kišom sve do 5. juna, te mogućnost grmljavinskih neprilika.

„Do 5. juna ostaje promjenjivo i nestabilno vrijeme sa čestim poslijepodnevnim pljuskovima, ali i mogućnosti za razvoj grmljavinskih neprilika. Mjesec juni u prvoj svojoj polovini će biti dosta promjenjiv, sa velikim razvojem nestabilnosti, a nakon toga ipak očekujemo ljepše vremenske uvjete, praćene suncem i visokim ljetnim temperaturama“, izjavio je za Zenicainfo.ba, meteorolog amater iz Sarajeva, Nedim Sladić. (Maid Dizdarević)

Nedim Sladić, meteorolog amater iz Sarajeva