DOL scena zeničkog pozorišta priprema predstavu “Pinokio”

Pri samom kraju tekuće umjetničke sezone, Dječija.omladinska i lutkarska scena Bosanskog narodnog pozorišta počela je rad na pripremi predstave „Pinokio“. Reditelj je Darko Kovačovski iz Makedonije, a premijera je najavljena za septembar.

Iza Dječije omladinske i lutkarske scene BNP-a je uspješna umjetnička sezona. Na njenom kraju započeli su rad na predstavi „Pinokio“. „Bez sumnje, biće to jedna od hit predstava u narednoj sezoni. Njome ćemo zapravo otvoriti sezonu na DOL sceni u septembru i ne sumnjamo da će to biti još jedna hit predstava“, kaže rukovodilac Dječije,omladinske i lutkarske scene BNP-a, Miroljub Mijatović. Pinokio u rediteljskoj viziji Darka Kovačovskog i Nadije Vasileve neće biti klasična lutkarska predstava. U pitanju su kombinovane tehnike koje uključuju lutkarstvo i maske.

Reditelj Darko Kovačovski ističe kako njihov Pinokio treba da nađe svoje srce što je i lajtmotiv predstave koja je još u fazi svoje razrade. „Kako da jedan drveni lutak stekne ljudsko srce i ta ekspedicija u nepoznato je osnovni motiv koji ćemo da sprovedemo na sceni i da novim glasom ispjevamo staru pjesmu“,kaže reditelj Darko Kovačovski.

Producentski i rediteljski tim još uvijek radi na podjeli uloga mada je veći dio tih dilema već odlučen. Uloge će nositi Anđela Ilić, Sabina Kulenović, Ermina Nišić, Siniša Vidović, Adna Hasanić i Adem Smajilhodžić. Za muziku je zadužen Igor Kasapović, a za scenski pokret Snežana Vidović.