Gradonačelnik Fuad Kasumović posjetio muftiju zeničkog doc.dr.hfz. Mevludina ef. Dizdarevića

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je danas novoimenovanog muftiju zeničkog doc.dr.hfz. Mevludina ef. Dizdarevića.

Razgovarano je o nastavku dobre saradnje Gradske uprave Zenica sa Muftijstvom zeničkim.

Zenički muftija doc.dr.hfz. Mevludin ef. Dizdarević izrazio je zadovoljstvo posjetom gradonačelnika Fuada Kasumovića i naveo da ga raduje ukazano poštovanje prema Islamskoj zajednici i njenim strukturama.

Podsjetio je na važnost uloge Muftiluka u lokalnoj zajednici, ističući kako Muftiluk nadilazi okvire grada.

Također je upoznao gradonačelnika Kasumovića o planiranim projektima Muftijstva.

Gradonačelnik Fuad Kasumović poželio je uspjeh muftiji doc.dr.hfz. Mevludinu ef. Dizdareviću u obavljanju ove važne funkcije.

Naglasio je spremnost Gradske uprave Zenica da nastavi podržavati razvoj i jačanje vjerskih zajednica, posebno u infrastrukturnom pogledu.

Gradonačelnik se osvrnuo i na nedavno održan događaj polaganja kamena-temeljca za izgradnju džamije u Mjesnoj zajednici Nemila. Grad Zenica će, kako je obećao gradonačelnik Kasumović, sufinansirati izgradnju ovog vjerskog objekta sredstvima u iznosu od 50.000 KM.

Muftija Dizdarević iskoristio je priliku da gradonačelnika Kasumovića pozove na svečanost dodjele Murasele koja će biti održana 24. maja u Zenici.