RTV Zenica priprema Specijalni ramazanski program

Radio-televizija Zenica i ove godine s posebnom pažnjom priprema program za predstojeći mjesec Ramazan, čime će dati svoj doprinos obilježavanju najznačajnijeg mjeseca u životu muslimana.

Na sastanku održanom danas u direkciji RTV Zenica analiziran je dosadašnji tok priprema sadržaja, te dogovorene obaveze koje će biti realizovane u narednom periodu.

U saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Zenica, pripremićemo i emitovati 30 ramazanskih emisija – “Muhabeta”, svakog dana pred iftar. Specijalne ramazanske emisije će elaborirati različite islamske teme i pitanja koja su vezana za ovaj mubarek mjesec, a njegovanje tradicije, poštivanje vjerskih običaja i porodičnih vrijednosti i naši su glavni ciljevi.

Također neizostavni dio ovogodišnjeg ramazanskog programa je “Ramazanska hedija”, koja će biti snimana i pripremana svakodnevno tokom ramazana. Novi sadržaj koji ćete moći pratitit je “Ramazan u oku djeteta”, u kojem mališani govore i tumače na svoj način određene pojmove i termine.

Pored toga spreman je i veliki broj drugih prigodnih vjerskih programskih sadržaja, koji će Vam vrijeme uz naš program do iftara i sehura učiniti ugodnijim i poučnim.

Specijalni ramazanski program počinjemo sa emitovanjem u nedjelju, 05. maja, direktnim prijenosom manifestacije “Ramazanski vozić” iz centra Zenice.

Vaša Radio-televizija Zenica.

https://web.facebook.com/ZenicaInfo.ba/videos/1072785079590576/