Pobjedom protiv Goška osigurati opstanak, trener Cihat odlazi na kraju sezone

Sutrašnja utakmica protiv Goška u okviru 29. kola definitivno će riješiti sve dileme oko opstanka Čelika u Premijer ligi. Pobjeda je jedino o čemu razmišljaju u stručnom štabu.

To su na današnjoj press konferenciji potvrdili šef stručnog štaba Arslan Cihat i kapiten Fenan Salčinović.

Šef struke Cihat Arslan, najavio je svoj odlazak iz Čelika po završetka ligaškog takmičenja.

“Ovo nam je važna utakmica, moramo pobijediti, želimo ponovo stati na noge. Tri poena u sutrašnjem duelu veoma će mnogo značiti za ekipu, pred duel protiv najboljih ekipa u četiri posljednja kola”, izjavio je  Arslan Cihat.

Cilj uprave bio je da obezbjedi opstanak u ligi, što je prema mišljenju trenera  i urađeno.

“Našu ekipu treba podijeliti na Čelik koji je osvojio 35 bodova i Čelik nakon toga. Kada smo osvojili 35 bodova mislim da je tu već opstanak bio riješen. Imali smo šansu da se borimo za Evropu, onda smo doživjeli pad i sudije su počele nenormalne greške da prave u utakmicama protiv nas“, istakao je Cihat.

U veoma emotivnom govoru prisutnim novinarima obratio se i nogometaš Fenan Salčinović. Govorio je o periodu kada su ga mučile povrede, o odnosu sa predhodnim trenerom kao i sadašnjim. Fenan se prisjetio i dvojice najvatrenijih navijača Čelika koji više nisu među živima. To su Salem Brkić i Sabahudin Zadić.

„Imao sam problema sa povredama. Sada se osjećam dobro i spreman sam pomoći ekipi ako trener odlući da mi ukaže povjerenje“, naglasio je Fenan Salčinović.

U ekipi Čelika prema najavama sutra će izostati trojica igrača: Miletić, Vardo i Dedić. Susret Čelik-Gošk igra se sutra 27. aprila od 17 sati. (Mirsad Pripoljac)