U subotu rasplet grupne faze Juniorske Lige

Juniorska liga u futsalu dolazi do kraja grupne faze u subotu 27.04.2019. sa početkom u 12:00 na parketu dvorane Bilmišće.

Iza nas su četiri odigrana kola, a svako od njih je publici pružilo veliku borbu i timsku igru na parketu. Do završetka takmičenja u grupnoj fazi nam je ostalo još jedno kolo, tačnije V kolo u kojem se sastaju:

Grupa A

Donja Gračanica – Eko Kids

Donja Vraca – Blatuša

Grupa B

Arnauti – Ljiljani

Bulevar – Brothers

Grupa C

Crkvice – Steel Army

Tristo – Brist

Kada gledamo trenutni poredak, stanje u Grupi A je uzbudljivo do posljednjeg kola jer je samo prvoplasirana Blatuša obezbijedila plasman u Final 8 sa 9 bodova, dok se D.Gračanica, koja je trenutno na drugom mjestu sa 6 osvojenih bodova bori sa ekipom Eko Kids, koja je na trećem mjestu sa 4 osvojena boda. Posljednja dva mjesta zauzimaju ekipe D.Vrace sa 2 osvojena boda i Vranduk sa 1 osvojenim bodom.

U grupi B imamo već dva putnika u Final 8, a tu su ekipe Ljiljani i Arnauti koji su sa po 9 bodova na sigurnoj udaljenosti od trećeplasirane ekipe Seoci koja ima 3 osvojena boda i četvrtoplasirane ekipe Bulevar koja također ima 3 osvojena boda. Posljednja ekipa na tabeli je Brothers bez osvojenih bodova.

U Grupi C je bodovno identična situacija kao u prethodnoj grupi, trenutno prvoplasirana ekipa Imperia i drugoplasirana ekipa Tristo sa po 9 bodova imaju osiguran prolaz dalje, dok se Steel Army na trećem odnosno Crkvice na četvrtom mjestu sa po 3 osvojena boda bore za ulazak kroz dvije najbolje trećeplasirane ekipe. Posljednje mjesto u ovoj grupi zauzima Brist koji je bez osvojenih bodova.

Iako su već poznate ekipe koje idu dalje iz grupe B i C, to ne znači da je svejedno na kojem će mjestu završiti. Sama pozicija će dirigovati poziciju u Final 8 pa je tako bolje imati bolji plasman i više bodova prije određivanja parova za Final 8. Dalje također idu dvije najbolje trećeplasirane ekipe, a po trenutnom bodovnom stanju najviše šanse ima ekipa iz Grupe A.

Očekujemo vas u dvorani Bilmišće u subotu, 27.04.2019. od 12:00 gdje možete pogledati mlade nade zeničkog futsala. Ulaz je besplatan za sve posjetioce.

Juniorska liga u futsalu koju organizuje MNK Calp iz Zenice dio je projekta pod nazivom Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH (RHRFP). Projekat podržava Vlada Švicarske, Švicarska agencija za razvoj i saradnju SDC, Svjetska Banka a sprovodi Federalno ministarstvo zdravstva. Lopta je IN, Alkohol NO je naziv implementacije projekta od strane MNK Calp a sve to kroz igru koju volimo – futsal.