Remi na Bilinom, Čelik i Tuzla City podijelili bodove

Utakmicu 27. kola BHT Premijer lige protiv ekipe Tuzla city, zenički premijerligaš počeo je u sastavu: Pavlović, Hodžić, Okoli, Vrhovac, Dedić, Dilaver, Okić, Grahovac, Pecelj, Miletić, Jurina. Prvi šut prema golu gostiju domaći su uputili u 10. minuti, kada je sa 18 metara pokušao Okić, ostalo je 0:0.

Tuzla city najbolju priliku imala je u 16. minuti, šutirao je Stojčev sa ivice 16 metara, na odbijenu loptu natrčao je Ubiparip, a odličnom intervencijom, nakon pokušaja iz neposredne blizine, mrežu je spasio Pavlović. Trener Čelika od 19. do 24. minute morao je da izvrši dvije izmjene, prvo se povrijedio Miletić, umjesto njega ušao je Vardo, a samo nakon nepune četiri minute u igri i on je morao van terena, njegovo mjesto zauzeo je Čubara. U finišu prvog dijela domaći su preko Jurine i Dedića propustili prilike da dođu do gola, na odmor se otišlo sa 0:0.

Oba tima drugo poluvrijeme počela su u žestokom tempu. Čelik je poveo u 47. minuti, akciju je započeo Dedić, stvorila se velika gužva pred golom gostiju u kojoj se najbolje snalazi Okić, koji šalje loptu u mrežu Fejzića za 1:0. Tuzla je izjednačila u 54. minuti euro golom Kojića. Bivši igrač Čelika šutirao je precizno sa nekih 25 metara, a golman Pavlović samo je pogledom ispratio loptu u mrežu. Gosti su u 62. minuti preko Zlatkovića i Crnkića propustili priliku da dođu do preokreta, a treba istaći da je Čelik od 76. minute igrao sa igračem manje, nakon što je Dedić dobio crveni karton. Bila je ovo treća ovogodišnja utakmica ova dva tima završena istim rezultatom.  Nogometaši Čelika u narednom kolu gostuju kod Zvijezde 09. (Mirsad Pripoljac)