Šetnica u Blatuši bit će završena za mjesec dana

Zenica će uskoro biti bogatija za još jednu pješačku i biciklističku stazu, a njeni stanovnici za novi uređeni prostor za šetnju, druženje i rekreaciju. Riječ je o stazi u Blatuši duž obale Bosne, čija je izgradnja u toku, zahvaljujući sredstvima  uprave Grada Zenica.

Izgradnja pješačke i biciklističke staze u dužini 889 metara u naselju Blatuša započeta je prije dva mjeseca, a u planu je i postavljanje parkovskih klupa uz ovu šetnicu. Projekat se realizuje po ugovoru o izvođenju radova potpisanom između Grada Zenice, kao investitora i jedne zeničke građevinske firme, koja je izvođač radova, a nadzor nad njima pripao je Javnom preduzeću za prostorno planiranje i uređenje grada Zenica.bUkupno ugovorena vrijednost projekta sa uračunatim PDV-om iznosi 224.757 maraka, a završetak radova očekuje se u narednih 30 radnih dana, ukoliko to vremenski uslovi dozvole, potvrdili su nam u gradskoj Službi za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove.

Pješačka i biciklistička staza u Blatuši, na radost njenih stanovnika, ali i ostalih Zeničana, biće novo, uređeno i lijepo mjesto za odmor , druženje i rekreaciju, ističu i mještani ove mjesne zajednice.

„Ovo će za nas puno značiti, pogotovu za starije osobe koje nisu u stanju da idu do Kamberovića polja, a i roditelji sa malom djecom, kao i svi ostali moći će ovdje provoditi ugodne trenutke u šetnji, druženju ili vožnji bicikla“, ističe Alija Krehmić, predsjednik MZ Blatuša.