Sastanak Organizacionog odbora i Žirija za izbor evropskih najmenadžera

Održan je sastanak Organizacionog odbora i Evopskog žirija za izbor najbojih evropskih menadžera, na kojoj je odlučeno da se jubilarna – četrdeseta Ceremonija proglašenja najboljih evropskih menadžera i ličnosti godine održi 4. jula u Sarajevu, a izbor najuspješnih za Bosnu i Hercegvinu – 6. decembra ove godine u Banja Luci.

Iako je do sada u Evropsku Direkciju za izbor najmenadžera u Zenicu već stigao veliki broj  prijedloga, ovim sastankom Organizacionog odbora i Žirija je zvanično otvoren proces nominacija za tradicionalnu ovogodišnju nagradu za područje Evrope i šire 4. jula u Sarajevu. Na samom sastanku je verifkovan širi spisak od 67 nominovanih menadžera iz 17 zemalja Evrope, a prvi put su nominovani uspješni ljudi iz SAD i Ruske Federacije. Žiri pod predsjedavanjem Vibora Mulića iz Varšave, predsjednikom Holdinga Zeppter-a, koji zapošljava  130 hiljada uposlenika,  će u daljem postupku još jednom razmotriti sve pristigle, kao i prijedloge koji pristignu do 10. aprila, kada je krajnji rok za nominacije,  donijeće konačnu odluku o nagradama.

Jubilej četrdesete dodjele ove međunarodne nagrade zaslužuje da i sama Ceremonija bude atraktivnija nego ikada do sada. “Načelno su, već sada, svoj dolazak u Sarajevo potvrdila dva predsjednka država i dva premijera vlada iz regiona jugoistočne i srednje Evrope”  izjavio je Pane Škrbić, predsjednik Organizacionog odbora za izbor i promociju najuspješnijih evropskih menadžera i ličnosti.