Zmajevi pobjedom otvorili kvalifikacije!

foto: N/FSBiH

„A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu Armeniju sa 2:1 u susretu kvalifikacija za EURO 2020.

Prvu priliku bh. tim je imao preko Edina Višće u 11’ nakon dodavanja Miralema Pjanića, ali njegov šut iskosa sa desne strane brani golman Aram Airapetyan.

Zmajevi do prednosti dolaze u 33’. Pjanić je izveo korner sa lijeve strane, a Rade Krunić glavom postigao svoj prvi gol u dresu reprezentacije BiH.

Pjanić je u 43’ odlično proigrao Edina Džeko, ali je kapitenov šut sa lijeve strane otišao pored gola.

BiH je imala inicijativu i u drugom poluvremenu, a dobru priliku su u jednom napadu propustila tri igrača kada je Deni Milošević pogodio prečku, Džekin šut odbranio golman Armenije, a u nastavku akcije Ervin Zukanović šutira pored gola.

Nedugo zatim, u 80’ Džeko šalje loptu na desnu stranu za Višću koji centrira na Denija Miloševića koji sa peterca, poput Krunića postiže svoj prvijenac u bh. reprezentaciji za 2:0.

U 3’ sudijske nadoknade Henrikh Mkhitaryan iz penala smanjuje prednost bh. tima.

Do kraja utakmice nije bilo prilika i naša reprezentacija je pobijedila sa 2:1. Debi za reprezentaciju BiH upisao je Elvir Koljić koji je u 87’ ušao u igru umjesto Edina Džeke.

Naredni meč reprezentacija BiH e odigrati protiv Grčke u utorak, 26. marta u 20:45 sati na stadionu „Bilino polje“ u Zenici.

N/FSBiH