KŽK Čelik ostao bez trenera, Nedžad Mulić vodit će ekipu u narednom periodu

Košarkašice zeničkog Čelika, bivše višestruke prvakinje BiH, te Kupa BiH, ali i viceprvakinje Regionalne ženske lige ove sezone ponovo igraju najjači rang takmičenja u BiH.

Pod vodstvom Almira Šišića ekipa Čelika je ostvarila četiri pobjede, što će joj na kraju vjerovatno biti dovoljno za opstanka u ligi što je i glavni cilj kluba u ovoj sezon.

Zbog nedostatka finansija, Zeničanke su prošlu sezonu igrale u nižem rangu, gdje su bile uvjerljivo prve, te su izborile ulazak u najviši rang. Ove sezone po vodstvom trenera Almira Šišića s jednom veoma mladom ekipom u 10 utakmica trenutno su na omjeru od četiri pobjede i šest poraza.

Jedini cilj kluba u ovoj sezoni je opstanak u ligi, a to će se vjerovatno i ostvariti. Nakon posljednje utakmice u Sarajevu protiv ekipe Play Off-a, Zeničanke su ostale i bez prvog trenera. Almir Šišić je ranije najavio rukovodstvu kluba da odlazi u SAD, gdje će u narednom periodu raditi i živjeti.

Klub je spremno dočekao ovu odluku, a u narednom periodu s ekipom će raditi Nedžad Mulić. Ovaj bivši košarkaš Čelika i trener mlađih uzrasta u nekoliko zeničkih klubova vodit će ekipu u narednom periodu.

U narednom 11. kolu KŽK Čelik je slobodan, dok će kolo nakon toga u goste ekipi Brčanke.

sportsport.ba