Sutra 8. februara stonoteniski derbi 11. kola: Mladost – Vogošća

Drugi dio sezone u Premijer stonoteniskoj ligi BIH zenička Mladost otvorila je pobjedom. U gostima su bili bolji od Kreke sa 4:1. Ovom pobjedom zenički ligaš ostao je u vrhu tabele i u borbi za najviši plasman. Već narednog vikenda očekuju ih dva veoma važna meča. Derbi 11. kola igraju u petak  na domaćem parketu sa drugoplasiranom Vogošćom.

„Odlično smo se spremili za ovaj meč. Bićemo kompletni u derbi susretu sa Vogošćom. Iako igramo u skučenom prostoru sale Osnovne škole Vladimir Nazor, očekujem podršku i naše publike i povoljan rezultat”, izjavio je trener i igrač zeničke Mladosti, Mirza Dizdarević, pred sutrašnji meč.

Za Vogošću igraju dva veoma kvalitetna igrača, Armin Aličić i Srđan Miličević. U dva protekla duela Vogošća je upisala dvije maksimalne pobjede sa 4:0 protiv Željezničara i Bosne i druga je na tabeli sa 18 bodova.

Mladost će nastupiti u sastavu: Mirza Dizdarević, Edin Konjić, Kenan Zahirović i Adin Šečibović.

Derbi 11. kola Premijer stonoteniske lige BIH, Mladost-Vogošća igra se sutra 8. februara od 19 sati. Susret 12. kola sa Aladžom, Zeničani će odigrati u nedjelju 10. februara od 10 sati. (M.P)