FOTO: Zvanično zatvoren “Studengrad”

Zimska praznična čarolija pod nazivom  „Studengrad“  prošle godine, 9.decembra otvorila je svoja bajkovita vrata svim sugrađanima i sugrađankama. Raznovrsna ponuda koja se nalazila u kućicama koje su nosile nazive gradskih mjesnih zajednica, svaku večer privlačila je veliki broj posjetilaca. Zenički Studengrad danas je i zvanično zatvoren.

Pored raznovrsne slatke i slane ponude, toplih napitaka, mnogobrojne Zeničane i Zeničanke zabavljali su zenički DJ-evi, muzički bendovi, a za ljubitelje životinja bila je organizovana Revija pasa i kućnih ljubimaca. Almir Hadžajlić Labud, poznati zenički voditelj svaku večer provodio je vrijeme u improvizovanom studiju Radio Zenice.

Hladne zimske noći nisu sprječavale posjetioce da se nastave opuštati u zimskom gradiću koji je bio privlačan svim generacijama. Kruna svih događaja bili su koncerti kojima smo svi skupa ispratili 2018.godinu. 30. decembra nas i vas zabavljala je Crvena Jabuka, a za novogodišnju noć Amel Ćurić, Enver Lugavić Kice i Enes Begović.

Od svih selfija koji su napravljeni u najluđoj noći, kao što je i bilo najavljeno, sutra u emisiji “Popodne s vama“ biće nagrađena dva najinteresantija.

Danas je i zvanično zatvoren Studengrad, kojim se do sada prošetalo oko 100 hiljada ljudi. Kako su najavili organizatori, ideja je da dogodine zimski grad bude na više lokacija u gradu. (Delila Suljić)