Snaga Centra Zenica: Nedopustivo ponašanje vijećnika i udar na budućnost Zenice

Na programu 26. sjednice Gradskog vijeća Zenica još jednom smo vidjeli destruktivne struje koje zarad želje za vlašću degradiraju svaki potez koji može biti od koristi građanima i gradu Zenici, smatra Snaga Centra.

Iz ove stanke su naglasili da su neusvajanjem reprograma gradskog budžeta “snage okupljene oko stare politike (SDA, SBB i A-SDA) i pridošlica iz Naše stranke Sanja Renić”  usporile i zaustavili nekoliko kapitalnih projekata u gradu, poput oporavka Nogomenog kluba Čelik, obnove Kantonalne bolnice i OŠ “Hasan Kikić” u Tetovu, te infrastrukturni oporavak mjesne zajednice Lukovo polje.

Snaga Centra Zenica je u saopštenju za javnost pozvala vijećnike koji nisu podržali tačku tri sa 26. redovne sjednice Gradskog vijeća da dobro razmisle o postupcima koje su do sada imali i da se konačno okrenu ka stvaranju boljeg ambijenta u gradu Zenici, te da prepirke i lične probleme sa određenim personama ostave po strani.

Vijećnici Snage Centra, kao i vijećnici svih ostalih partija su samo predstavnici naroda čiji je zadatak poboljšanje kvaliteta života u ovom gradu i olakšavanje poslovnog, privrednog, kulturnog i sportskog života u gradu Zenici, saopšteno je.