Danas počinje! Zenica Summer Fest otvara Frenkie na Kamberovića polju

Subota, 14.07.2018. godine, prvi je dan ZENICA SUMMER FEST-a, manifestacije tokom koje će se održati petnaest različitih evenata potpuno drugačijih profila, za sve generacije. Čast da otvori Zenica Summer Fest dobio je najpoznatiji bosanskohercegovački reper – FRENKIE, uz kojeg će nastupiti EGZIL – INDIGO, KONTRA I DJ SOUL.

Ono što je zanimljivo za ovaj događaj je da su organizatori planirali, prije samog početka koncerta, cjelodnevni „piknik“ na Kamberovića polju, pa na ovaj način pozivaju sve sugrađane, kao i građane iz susjednih gradova da dođu na Kamberovića polje od 15 sati i druže se uz dobru muziku, do koncerta Frenkija.

Sljedeći događaj u okviru ZSF-a je koncert Kamernog simfonijskog orkestra u Gradskom parku, nakon čega slijedi četrnaestodnevni serijal različitih, za svačiji ukus, interesantnih evenata.

Kad su u pitanju koncerti poznatih i priznatih pop-rock zvijezda, kao najatraktivniji se izdvajaju koncerti na Trgu Alije Izetbegovića – Nene Murića i njegovog benda Rock trajanja (01.08.), Adisa Škalje (26.07.), Zeničanina koji je napravio zavidnu karijeru i koji će ovom prilikom, kao specijalne goste koncerta, u Zenicu dovesti Željka Bebeka, Al’dina, te, kao i spektakularni koncert najpoznatijeg benda u regionu – Dubioze kolektiv na Kamberovića polju, 03.08.2018. godine.

Posebno je važno istaći da su apsolutno svi sadržaji, uključujući i koncerte, potpuno besplatni za sve posjetioce.

Organizacioni odbor ZSF