FOTO: Na Boračkom jezeru otvoren Kamp “Ljeto pod zvijezdama”

Grupa od 38 štićenika Javne ustanove Dom-porodica Zenica, u pratnji 15 vaspitača i osoblja, doputovala je u izviđački kamp na Boračkom jezeru, da se zabave, druže i dožive avanturu uz volontersku podršku više od 20 animatora i osoblja Saveza izviđača grada Zenica.

Drugi dan kampa posjetio nas je generalni direktor Arcelor Mittala, Biju Nair i Azra Sivro, direktorica Odjela za okoliš i društvenu odgovornost i QM, te delegacija JU Dom-porodica, koji su svojim štićenicima uručili simbolične paketiće, uz podršku izviđačkih drugova iz zeničkog tabora, saopšteno je iz Saveza izviđača Zenice.
Razne radionice, igre i takmičenja, savladavanje adrenalinskog parka i učestvovanje u obuci rukovanja lukom samo su neke od aktivnosti koje će štićenici Doma sa izviđačima iskusiti u narednih pet dana. Druženje pod nazivom “Ljeto pod zvijezdama” završava 2. juli, a mi se nadamo da ćemo ubuduće biti od pomoći našim drugovima iz JU Dom-porodica.
Zahvaljujemo se ArcelorMittalu na podršci ovakvim aktivnostima kao i Gradu Zenici što nam je pomogao da napravimo prostor po mjeri i željama djece u našem prelijepom izviđačkom centru, saopštava Savez izviđača Zenice.