FOTO: Priznanja Skupštine Vatrogasnog saveza Zeničko-dobojskog kantona

Druga redovna Skupština Vatrogasnog saveza Zeničko-dobojskog  kantona zasjedala je jučer u Zenici. Domaćin je bilo Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica. Ovom prilikom dodijeljena su priznanja Saveza istaknutim pojedincima i organizacijama.

Usvojeni su Izvještaj o radu i materijalno–finansijskom poslovanju za 2017. godinu, kao i izmjene i dopune Statuta Saveza.

Na sjednici  je prezentovano da je u toku 2017. godine broj članica Saveza, odnosno dobrovoljnih vatrogasnih društva, povećan na deset sa sadašnjih osam članica, a u toku ove godine Savez će biti  bogatiji za još dvije članice i to DVD Breza i Vareš,  jer su se u tim opštinama nedavno osnovala dobrovoljna vatrogasna društva.

Takođe, istaknutoje da Savez ima veliku podršku Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona i direktora Džavida Aličića.

U proteklom periodu, udovoljeno je zahtjevima Saveza za unapređenjem statusa dobrovoljnih  vatrogasaca, kroz zakonske i podzakonske  akte, koji će se u narednom periodu realizovati.

Sjednici Skupštine prisustvovali su gosti iz Gradske uprave Zenica, Kantonalne uprave CZ ZDK i Vatrogasne zajednice Baranja –Hrvatska.

Dodjeljena su priznanja Vatrogasnog saveza ZDK.

Plaketa Saveza dodijeljena je Džavidu  Aličiću, direktoru Kantonalne uprave CZ ZDK i Fuadu Kamunoviću, gradonačelniku Zenice, za doprinos razvoju vatrogastva u Zeničko –dobojskom Kantonu.

Jubilarna plaketa Saveza dodijeljena je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Visoko, povodom 120 godina postojanja i rada.

Počasnim načelmikom Saveza proglašen je Hajrudin Džanić, prvi načelnik Vatrogasnog saveza ZDK.