Potraga za Alenom Bjeloševićem: Gdje je dječak sa Bilmišća?

foto: Facebook

Alen Bjelošević iz Zenice, nestao je kada su mu bile svega četiri godine. Ukoliko je još živ, danas mu je 36.

Alenova porodica traga za svojim sinom već 32 godine. Smatraju da je otet. Svoju priču objavili su na regionalnoj platformi Potraga, osnovanoj s ciljem podrške u traženju nestalih na terirotoriji Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Alen se 6. aprila 1986. godine, sa starijim bratom Adnanom i nekoliko vršnjaka, igrao blizu obale rijeke Bosne u naselju Bilmišće. Kuća im je udaljena tridesetak metara od rijeke, na čijoj obali je u tom trenutku bilo desetak ribara, među kojima i Alenov otac Tahir.

Adnan se na trenutak odvojio od Alena i krenuo u kuću kako bi od majke Lejle uzeo krišku hljeba. Nije se zadržao ni minutu, a kad se vratio na ulicu, Alena više nije bilo.

Porodica je odmah odbacila mogućnost da se utopio, jer je u to vreme rijeka bila toliko plitka da ju je mogao pregaziti. Ronioci su mjesec dana pregledavali svaki centimetar rijeke, ali nikada nije pronađen nijedan ostatak tijela, odjeće ili bilo šta što je pripadalo Alenu.

Porodica smatra da ga je neko kidnapovao. Proteklih godina javljali su im se ljudi koji su davali određene tragove, što im je ostavilo nadu da je Alan živ.

Na sajtu Potraga, Alenova porodica je objavila opis: kosa svijetlo-smeđa, oči smeđe boje, posebni znakovi: karakteristična resica desnog uha, koja je srasla i za centimetar se razlikuje od lijevog uha.

Pozivaju sve koji po ovom opisu prepoznaju sada već 36-godišnjaka, da to prijave na ovaj link ili na broj telefona njegove sestre Lamije 061 240 166.

Alen Bjelošević je moj stariji brat, nestao ispred porodične kuće na Bilmišću, 6. aprila 1986. godine. Ja sam njegova mlađa sestra koju nije imao priliku da upozna. Ubjeđena sam da je ukraden i da je živ. Također sam ubjeđena da ću ga pronaći, – objavila je na svom Facebook profilu Alenova sestra Lamija.

Za ZenicaInfo je još istakla da se porodica povezala sa Interpolom. Bjeloševići, s obzirom na dosadašnje tragove, pretpostavljaju da bi se Alen mogao nalaziti u Italiji. (S.S.)