U Zenici nestala djevojka iz Mostara, sumnja se da je pala u rijeku

Arhiva

Na području Lašve traje velika policijska potraga za djevojkom Antonelom Kvesić (1987) iz Mostara, koja je prethodnog dana nestala u ovom naselju.

U toku je pretraga rijeke, ali i šireg mjesta sa kojeg je prijavljen nestanak ove djevojke, te se pretražuje teren“, kratko su potvrdili za Radiosarajevo.ba iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Prema informacijama koje prenose mediji, nezvanično, djevojka je boravila u vikend-kući u naselju Lašva, koja se nalazi u blizini istoimene rijeke, te je protekle noći bila u društvu prijatelja iz Zenice.

Neimenovani muškarac je prijavio nestanak, kazavši da su konzumirali alkohol te da je ona u jednom trenutku, bez najave, izašla iz objekta i udaljila se u nepoznatom pravcu. Nakon izvjesnog vremena obaviještena je i porodica djevojke, te policija, koja pod nadzorom dežurnog tužioca vrši istražne radnje na terenu“, navodi Zenicablog.

Zbog realne opasnosti da je pala ili skočila u rijeku, pretražuje se i korito Lašve i Bosne nizvodno od mjesta na kojem je djevojka posljednji put viđena.