Kasumović: 350.000 maraka za infrastrukturu u Babinu

Sredstva od 350.000 maraka, koja je na zahtjev Grada Zenica odobrio Fond za zaštitu okoliša, biće investirana u nekoliko mjesnih zajednica Babinskog sliva i to za rješavanje prioritetnih projekata koje delegiraju mještani.

Danas je gradonačelnik, Fuad Kasumović, sa saradnicima posjetio ovo područje kako bi sagledao situaciju i na terenu se uvjerio koji su to infrastrukturni problemi koje treba rješavati.

Tokom obilaska Babinskog sliva, u razgovoru sa novoizabranim predsjednicima mjesnih zajednica, gradonačelnik Kasumović želio se upoznati koji su to infrastrukturni problemi koje treba prioritetno rješavati.

Sa 350.000 maraka iz Fonda za okoliš uz redovna sredstva Grada, u Zahićima će se praviti velika podzida, jer je ugroženo čitavo naselje, lokalni put i džamija.

Što se ostalih naselja tiče, Kasumović je istakao da će se u Seocima raditi na uređenju korita rijeke, kao i platoa.

– Rijeka je ugrozila džamiju kao i most. Također, makadamski dio puta ćemo asfaltirati. Pored toga pravit ćemo most u Drugavcima i Kasapovićima i to ćemo ove godine ljudima završiti, – kazao je Kasumović.

Hasan Omić iz Kasapovića je istakao da očekuje pored mosta da se uradi javna rasvjeta, te da se završi betoniranje puta započeto prošle godine.

Muzafer Hukić iz Seoca ističe da je najpotrebnije urediti korito rijeke, plato kojem gravitiraju škola, ambulanta i džamija, pa tek onda ići prema drugim projektima.

Značajne štete pričinjene su 2014.godine tokom poplava i ova sredstva će dobro doći za popravljenje, ali i nadogradnju infrastrukture neophodne za svakodnevni život građana. (N. Glibo)