VIDEO: Lars Gunnar Wigemark proglašen počasnim građaninom Zenice

Gradsko vijeće Zenice jednoglasno i bez rasprave usvojilo je prijedloge Odluke Ocjenjivačkog suda za dodjelu ovogodišnjih javnih priznanja Zenice, povodom 20. marta, Dana Grada Zenice.

Ovogodišnji laureati su Odbor za međureligijsku saradnju u Zenici, Udruženje Baton, prof. dr Alma Mekić-Abazović, profesor Milenko Karović i prim. dr Elvira Ljevaković.

Nagrada Zenice Odboru za međureligijsku saradnju u Zenici dodijeljena je kao priznanje za jačanje tolerancije i promociju Zenice s najbojim institucionalnim međureligijskim dijalogom u BiH.

Nagrada dodijeljena Klubu paraolimpijskih sportova Baton obrazložena je izuzenim doprinosom ovog udruženja u resocijalizaciji ratnih vojnih invalida i postignute sportske, kulturne i rezultatima postignutim na edukaciji.

Priznanja su dodijeljena i pojedincima, prof. dr medicinskih nauka, Almi Mekić-Abazović za doprinos u oblasti urgentne medicine, onkologije i radioterapije, prof. Milenku Karoviću, za odgojno-pedagoški rad, doprinos u oblasti muzičkog stvaralaštva i horskog pjevanja, te afirmaciju Zenice i jačanje njenog ugleda u zemlji i svijetu i prim. dr Elviri Ljevaković, za rezultate postignute u oblasti fizijatrijske i medicinske rehabilitacije boračke populacije i dugogodišnji humanitarni rad.

Javno priznanje počasnog građanina Grada Zenice, zahvaljujući svom izuzetnom doprinosu i velikoj podršci Gradu i unapređenju života u Zenici, kroz različite projekte i finansijske investicije, a posebno u segmentu jačanja ugleda i odnosa Grada Zenice i Bosne i Hercegovine sa institucijama Evropske unije, jednoglasno je ove godine dodijeljeno ambasadoru EU u BiH, Larsu Gunnaru Wigemarku.

Prenos uživo:

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA ZENICA – UŽIVO

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA ZENICA – UŽIVO

Posted by Zenicainfo.ba on Dienstag, 13. März 2018

NASTAVAK – SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA ZENICA – UŽIVO

Posted by Zenicainfo.ba on Dienstag, 13. März 2018