RK Čelik: Kasumović i Škrbić o rukometu

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović i predsjednik Rukometnog kuba Čelik Zenica, Pane Škrbić, razgovarali su o strategiji razvoja i daljim ciljevima ovog Kluba sa velikom tradicijom od čak 68 godina postojanja.

Škrbić je upoznao Kasumovića da je Rukometni klub Čelik od ambisa pred kojim se našao prije izvjesnog vremena za svega tri mjeseca vlastitim snagama u potpuno finansijski i organizaciono konsolidovao tim i klub, tako da sada Čelik ima jedan od najperspektivnijih mladih rukometnih timova u Bosni i Hercegovini.

Uprava Čelika je utvrdila kratkoročnu i dugoročnu strategiju razvoja Kluba, u kojoj je prioritet ekspresno vraćanje tima u Premijer ligu BiH i u evropska takmičenja i da RK Čelik postane baza i centar okupljanja za omladinske rukometne reprezentacije u državi.

Gradonačelnik Kasumović je pozdravio napore i rezultate u ozdravljenju RK  Čelika i podržao koncept rada i razvoja Rukometnog kluba Čelik, istakavši da će Gradska uprava Zenica u skladu sa svojim mogućnostima pomagati razvoj najznačajnijih sportova i potpuni povratak  rukometa u gradu na puteve stare slave. Istaknuo je da će Gradska uprava utvrditi dva-tri kluba u gradu koji su od   posebnog interesa za grad i koji bi trebali da se takmiče u elitnim BH i u  evropskim takmičenjima.

Konkretniji dogovori oko razvoja RK Čelika biće održani ove sedmice, a nakon preciziranja statusa Nogometnog kluba Čelik a poslije održavanja skupštine tog Kluba.

Predsjednik Škrbić se zahvalio Gradonačelniku Kasumoviću za interesovanje za razvoj RK Čelika i istakao da će ovaj Klub ići na realizaciju svojih strateških ciljeva bez obzira na podršku bilo koga, ali da će uz podršku Gradske uprave biti lakše i brže doći do realizacije klupskih ciljeva.

Press RK Čelik