PROMO: Spektakularni Novogodišnji program uživo na Trgu Alije Izetbegovića

Cjelodnevni novogodišnji program u nedjelju sa Trga Alija Izetbegović pratite uživo na Televiziji Zenica, na Facebook profilu RTV Zenica i putem led ekrana na trgu u centru grada.

Veselo počinjemo u 12 sati, obraćanjem gradonačelnika, Fuada Kasumovića. Biće to uvertira u veliku zabavu obogaćenu svirkom, pjesmom, igrom i plesom za naše najmlađe sugrađane. Dragi domaćini biće Deda Mraz i voditeljski par iz Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Razigrana mladost svih vrtića Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje, članovi Plesno-modnog studija Stars i Plesnog kluba Iskre, najmlađi članovi Bosniafolka i nova muzička nada Adna Avdić uljepšaće Vam dan.

Nakon programa za djecu svojim umijećem, znanjem i talentom nastavak dana uljepšaće vam članice Ženskog hora Kulturno-umjetničkog društva „Željezara“ Zenica, pod rukovodstvom Aldine Aganović, Naila Kačara i Semira Dajića.

Od 16 sati uživo iz našeg studija emitujemo dvosatni Novogodišnji otvoreni program, koji  možete pratiti i putem led ekrana na gradskom trgu. Uz zanimljive goste, interesantne priče i novogodišnje čestitke za Vas smo pripremili i velika iznenađenja, nagradne igre i darivanja poklonima koje su osigurali naši poslovni partneri.

Od 18 sati emitujemo novogodišnji intervju sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, a nakon toga i emisiju Retrospektiva javne, političke i kulturne scene, što je zapravo osvrt političara, društvenih, kulturnih i vjerskih zvaničnika Grada na godinu koju ispraćamo, sa nadanjima u 2018-oj.

Od 20 sati je prva emisija iz serijala kojeg ćemo pratiti u novoj programskoj šemi Televizije Zenica koju priprema, uređuje i vodi zenička glumačka legenda, Haris Burina.

Od 21 sat je najavljivani veliki novogodišnji spektakl, uz nastup brojnih izvođača, a centralni dio, sa popularnom grupom Miligram, koja će nas, uz veliki vatromet i zajedničko odbrojavnje posljednjih sekundi stare, uvesti u Novu 2018. godinu.

Tehnički organizator svih dešavanja je RTV Zenica, pod visokim pokroviteljstvom Gradske uprave i gradonačelnika Fuada Kasumovića. Generalni sponzor je kompanija Telmach, zlatni sponzor HT Eronet, a veliko hvala i svim javnim gradskim preduzećima i ustanovama, koji su, svako na svoj način, doprinijeli izvanrednoj i uspješnoj realizaciji ovog projekta.