Promovisana nova knjiga istaknutog trenera Mirze Demira

Nova knjiga istaknutog sportskog radnika, Mirze Demira, ‘Kondiciona priprema nogometnih sudija’, promovisana je večeras u Velikoj sali Nogometnog saveza ZDK u Zenici. Radi se o njegovoj drugoj knjizi na temu treninga i prije svega je namijenjena nogometnim sudijama.

Sastav knjige je takav da se može koristiti i za osposobljavanje i usavršavanje različitih profila trenera u sportskim granama i disciplinama, za edukaciju sportista, ali prije svega, za napredovanje nogometnih sudija, posebno kada je u pitanju kondiciona priprema.

Knjiga sadrži najbitnija pitanja tehnologije sportskog treninga. Biće od pomoći i studentima fakulteta sporta i kineziologije, sportskim trenerima, sportistima i rekreativcima u shvatanju tehnologije kondicionog treninga. Sadrži i 109 praktičnih vježbi, ciljano za trening nogometnih sudija, te više od 120 slika.

Kakanjac, Mirza Demir je profesor tjelesnog odgoja i dugogodišnji kondicioni trener u Odbojkaškom klubu Kakanj, kao i reprezentacije Hrvatske u odbojci, sa osvojenih devet titula u BiH sa odbojkaškim i rukometnim klubom. Trenutno je angažovan kao kondicioni trener u Odbojkaškom klubu Kakanj ‘78, trenira i nekoliko sportista iz raznih sportova, radi u Školi sporta ‘Šampion’, kao fudbalski sudija, ali i u Školi sporta „Šampion“.

O knjizi su govorili sportski radnik Muhamed Begagić, nogometni sudija Muamer Bureković i dr Haris Alić, a moderator promocije bio je Harun Bošnjak.