Loše stanje zgrade škole u Lokvinama, roditelji učenika protestuju

Vijeće roditelja osnovne škole u zeničkom naselju Lokvine danas je na protestnom okupljanju upozorilo na katastrofalno stanje školskog objekta.

Unutar škole je obavijest da voda nije za piće, učionice su neuslovne, kao i fiskulturna sala koja se koristi za nastavu.

Dosadašnji apeli nadležnima u Ministarstvu obrazovanja nisu naišli na adekvatan odgovor.

Osnovnu školu u Lokvinama pohađa oko 200 učenika. – Teško je izvojiti šta je lošije, – kaže Sabahudin Čamdžić, predsjednik Vijeća roditelja. Kaže da je o stanju školskog objekta upoznao i nadležne u Ministarstvu obrazovanja. Do sada nema prave reakcije. – Zvao sam direktora, ali je nedostupan, – kaže Čamdžić.

Školski toalet je priča za sebe. Muharem Kovačević je spreman pomoći u sanaciji, ali se pita šta je sa ostalim segmentima normalnog odvijanja nastavnog procesa.

Roditelji djece su ogorčeni na nebrigu onih koji trebaju voditi računa prvo o zdravlju učenika, a onda i o uslovima za odvijanje nastave.

U više navrata prozvali su direktora osnovne škole u Stranjanima, kojoj pripada i škola u Lokvinama. Očekivali su da se pojavi na protestu i odgovori na brojna pitanja.

No, do toga nije došlo. Više nade polažu u rezultate sastanka u Ministarstvu obrazovanja, planiranog ove sedmice.(Š.B.)