Mještanima Nemile uručena donacija u stoci i mehanizaciji

Za mještane Nemile, koji su pretrpjeli štetu tokom poplava 2014. godine, danas je uručena vrijedna donacija. Udruženje Eko impuls iz Sarajeva uručilo je za 15 korisnika junice, dok je dio građana dobio mehanizaciju.

Ovo je bio prvi dio isporuke ove donacije jer će tokom sljedeće sedmice biti završena isporuka stoke i mehanizacije. Ovo je projekat koji udruženje Eko impuls realizuje proteklih godinu dana.

U omladinskom naselju Nemila isporučene su junice za prvih 15 korisnika dok će njih oko 35 svoju donaciju dobiti naredne sedmice.

Primopredaji donacije prisustvovao je i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović. – Kako su izvijestili predstavnici donatora birali su ljude koji su u potrebi i na ovaj način oni će moći sebi privređivati i ja im želim berićet, – kazao je Kasumović. Jedna od korisnica donacije, Melika Mulabdić, kaže da je 1995. godine u Srebrenici izgubila sve, te ponovo 2014.godine u poplavama.

– Želim da se zahvalim donatorima. Nama će puno značiti ova donacija, jer u mojoj porodici svi vole domaće proizvode, – kazala je Mulabdić.

Ovom donacijom je obuhvaćeno ukupno 59 korisnika, a vrijednost se procjenjuje između 200.000 i 250.000 konvertibilnih maraka. (N.G.)