Grad Zenica donirao LPR kamere MUP-u ZDK

Policijskom komesaru MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, Semiru Šutu, gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, predao je danas donaciju vrijednu 50 hiljada maraka, sedam LPR kamera (License Plate Capture Camera), pomoću kojih je moguće prepoznati i registrovati broj tablica vozila u saobraćaju, 24 sata dnevno. Kamere će biti postavljene na sedam, sa stanovišta sigurnosti, ključnih lokacija, na glavnim raskrsnicama, te na ulazu i izlazu iz grada.
– Na ovaj način doprinijeće se kvalitetnijoj kontroli saobraćaja, ali i rasvjetljavanju teških krivičnih djela, – istakao je preuzimajući donaciju, komesar MUP-a Zeničko-dobjkosg kantona, Semir Šut, dodajući da Policijska uprava Zenica sada raspolaže sa ukupno 42 kamere, pomoću kojih će biti moguće unaprijediti bezbjednost saobraćaja, te bolju kontrolu i prevenciju krivičnih djela.
Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, istakao je ovom priliku predanost Gradske uprave da Zenicu učini evropskim gradom, te da tijesno sarađuje sa organima reda. – Prezadovoljni smo radom zeničke policije, jer u ovakvim vremenima imati stvari pod kontrolom, nije nimalo jednostavan posao, – kazao je Kasumović.
Nove LPR kamere, takozvani čitači tablica, biće uvezani u sistem kontrole vozila na zeničkim cestama, kao i sa bazom podataka saobraćajnih prekršilaca i inostranih vozila, koja se kreću gradom, što će policiji omogućiti da unaprijedi kontrolu svih ulazaka i izlazaka iz Zenice. (S.S.)