Još jedna festivalska nagrada za predstavu „Moja Fabrika“

Višestruko nagrađivana predstava Selvedina Avdića „Moja Fabrika“ u režiji Selme Spahić i u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica na 22. jugoslavenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda“ u Užicu osvojila je Specijalnu nagradu Festivala „Ardalion“.
Ovo značajno umjetničko priznanje BNP-u Zenica dodijeljeno je prevashodno radi posvećenosti ovog teatra problemima sopstvene zajednice. Nagradu je dodijelio međunarodni Stručni žiri u sastavu: pozorišni reditelj iz Beograda Dejan Mijač, scenograf iz Novog Sada Radivoje Dinulović, dramaturginja iz Zagreba Željka Turčinović, glumac iz Skoplja Zoran Ljutkov i pozorišna kritičarka iz Podgorice Nataša Nelević.
Predstava „Moja Fabrika“ je izvedena 18. novembra u Narodnom pozorištu Užice u okviru Glavnog takmičarskog programa i u znaku obilježavanja Evropske noći teatra – Noć teatra BiH.
U narednom periodu ekipa predstave priprema se za nova ugovorena gostovanja u okviru festivalskih takmičarskih programa pa će tako Moja fabrika biti izvedena preksutra na 34. susretima kazališta/pozorišta BiH u Brčkom, a 1. decembra na 9. međunarodnom festivalu savremenog pozorišta „Desire Central Station“ 2017. u Subotici.