Strast za fotografijom Zeničanina Almena Kurtagića

Almen Kurtagić (50) iz Zenice, pravnik koji je radni vijek proveo baveći se trgovinom i administracijom, u petoj deceniji života odlučio se za jedan veliki zaokret i otklon od svega do tada mu sigurnog, poznatog i uobičajenog.
Danas se Almen bavi fotografijom u koju je zaljubljenih još od vremena crno-bijele fotografije, ručno razvijanih filmova i manuelnih fotoaparata. Pravila i vještine učio je od starih majstora fotografije koji više nisu među živima.
„Fotografijom se bavim preko 30 godina. Za sada mi je ovo hobi, ali bih žarko želio da preraste u posao, jer sam nezaposlen i jako dugo sam na birou za zapošljavanje, a i ratni sam veteran“, rekao je Almen otkrivši nam i svoje zanimanje za 3D modeliranje i 3D animaciju posljednjim nekoliko godina.
„Uz velika odricanja kupio sam opremu i instalirao je u svojoj kući. Velika podrška su mi porodica i prijatelji. Samouk sam i sve sam radim“, naglasio je Almen te istakao:„Moja prednost je u tome što uvijek guram nekako naprijed i tražim neke nove stvari“, rekao je Almen čije radove možete pogledati na LINK ili na Facebook stranici Almen Kurta ili putem Linkedin profila klikom na LINK kao i putem Twitter profila klikom OVDJE