Košarka: Finale Kengur kupa sutra u Gradskoj areni u Zenici

Dvadesetprvo izdanje najmasovanije sportske manifestacije za mlade u BiH i regionu, Međunarodni košarkaški turnir za mlade Kengur kup 2019, održava se od 23. do 25. augusta.

Na turniru učestvuje 36 ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Mađarske i BiH. Ovogodišnje izdanje Kengur kupa okupilo je 400 mladih košarkaša i košarkašica u pet starosnih kategorija. Biće odigrano ukupno 66 utakmica.

I ove godine „Kengur Kup“ se igra na više lokacija u gradu, a finalni program će se održati 25. augusta u Gradskoj areni Husejin Smajlović. Od gostiju u prvom dijelu turnira po kvalitetu izdavjaju se ekipe Branik iz Maribora, zatim oba mađarska predstavnika Zalaegerseg i Pečuh.

Kod djevojčica to je Raguza iz Dubrovnika. Također zavidan kvalitet, prikazale su i sve selekcije domaćina Kengura. Finalni susreti na programu su sutra u Areni od 11:30 sati. Ulaz je slobodan, a iz košarkaškog kluba Kengur pozvali su sve Zeničane da svojim prisustvom, uveličaju ovu sportsku manifestaciju. Generalni pokrovitelji kupa su Grad Zenica i Zeničko – dobojski kanton. (Mirsad Pripoljac)