Rezime sezone u OKK Čelik: Zenica zaslužuje da ima košarkaški klub u društvu najboljih

Drugu godinu zaredom OKK Čelik izborio je plasman u play off za prvaka A1 i plasman u viši rang takmičenja.

Prošle godine su izgubili od Gradine, dok su ove sezone „majstorici“ pregaženi od Proma u Donjem Vakufu. Malobrojni Upravni odbor na čelu sa Goranom Bulajićem, relativno je zadovoljan uspjehom.

„Očekivali smo više s obzirom kako smo krenuli u sezonu. U nastavku ekipa nije igrala kako treba, tek u drugom dijelu smo popravili rezultate i uspjeli izboriti play off. Na zadnjoj stepenici finalne serije poraženi smo od Proma u majstorici u Donjem Vakufu. Mogli smo i trebali bolje, okolnosti su bile takve. Drugu sezonu smo izborili majstoricu. Slijedi pauza pa ćemo vidjeti šta za narednu sezonu“, izjavio je Zenicainfo.ba, Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik.

Postoje određene dileme, kako kaže Bulajić, šta i kako dalje. Zenička sportska javnost očekuje više i plasman u društvo najboljih, gdje je objektivno i mjesto košarkaškom klubu Čelik.

„Da li ćemo u narednu sezonu ući sa istom energijom kao i predhodne i sa limitiranim sredstvima, ili ćemo se okrenuti mladim snagama i posvetiti juniorskim selekcijama, pitanje je na koje moramo dati odgovor. Također, vidjet ćemo ko je zainteresovan za radu u Upravnom odboru, i ima li zainteresovanih za rad u OKK Čelik“, kazao je Bulajić.

Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik

U klubu je trenutno pauza. U pripremi je održavanje Skuštine koja bi trebala dati odgovore na pitanja  vezana za budućnost kluba.

„Da budem iskren i ja sam pomalo umoran od svega i pitam se šta i kako dalje“, naglasio je Bulajić.

Od igrača koji su završili sezonu, jedino je odlazak u Belgiju najavio Imran Porča. Još uvijek nije poznat datum prozivke i početka priprema za narednu sezonu. Od takmičarskih selekcija juniori će 21. juna učestvovati na F4 Lige mladih Regionalnog košarkaškog saveza Zenica. U grupi su još Kengur, Vukovi i Tešanj. (Mirsad Pripoljac)