Traju radovi na rekonstrukciji društvenog doma u MZ Nemila

U Mjesnoj zajednici Nemila u toku su radovi na utopljavanju dvije strane fasade društvenog doma. Izvođač radova, firma „DKM GRADNJA“ d.o.o. iz Maglaja, započela je radove 11. septembra 2024. godine, a ukupna vrijednost investicije, uključujući troškove nadzornog organa JP za prostorno planiranje i uređenje grada „Zenica“ d.o.o. Zenica, iznosi 72.003,19 KM sa PDV-om.

Prema informacijama iz nadzora, radovi uspješno napreduju te je do sada ostvarena realizacija od 85 posto predviđenih radova. Završeni su radovi na postavljanju termoizolacije, a u toku su završni radovi na fasadi, uključujući bojanje, postavljanje brisoleja, obrada špaleta, kao i pripremni radovi za instalaciju planirane vanjske stolarije.

Izvođač radova nastavlja raditi prema predviđenoj dinamici, te se očekuje da će svi radovi biti okončani u ugovorenom roku od 40 radnih dana.

Vrijedno je napomenuti da su i u prethodnom periodu uložena značajna sredstva. Tokom 2020. godine, izvršeni su radovi na zamjeni stolarije i uređenju prostora ispred doma, ukupne vrijednosti 21.188,82 KM.

Ova ulaganja imaju za cilj poboljšanje uslova za korištenje društvenog doma, čime se doprinosi razvoju zajednice i jačanju društvenih aktivnosti u Nemili. (zenica.ba)