Upriličena hafiska dova za Orhana Omerhodžića

Medžlis Islamske zajednice Zenica je u subotu, 12. oktobra u Sejmenskoj džamiji upriličio hafisku dovu i promociju novog hafiza na području medžlisa, hafiza Orhana Omerhodžića. Hafiz Orhan je pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini cijeli Kur'an proučio za 15 dana u toku mjeseca septembra i time stekao časno zvanje Hafiz Časnog Kur'ani-Kerima.

U ime domaćina svečanosti, prisutnima se obratio glavni imam mr. Sumedin ef. Kobilica iskazujući im dobrodošlicu i iskazujući zadovoljstvo radom Škole hifza Medžlisa Zenica čije plodove promoviramo i ovom šeszdeset i petom hafiskom dovom u Zenici.

Hafiskoj dovi je pored prisutnih gostiju, hafiza i imama prisustvovao i direktor Fondacije Hifz Časnog Kur'ana dr. Džemal Muslih koji je hafizu Orhanu uručio priznanje i nagradu Fondacije.

Orhan Omerhodžić je rođen 7. augusta 1994. godine u Zenici, gdje je završio Srednju medicinsku školu kao učenik generacije. Nakon toga je upisao Stomatološki fakultet Univerziteta u Sarajevu, gdje je diplomirao 2019. godine i stekao zvanje doktora dentalne medicine.

Autor je nekoliko objavljenih stručnih radova u oblasti stomatologije, a poznat je i po svom volonterskom radu u medicinskim i drugim oblastima.

Postigao je zavidne rezultate u svijetu sporta i ima crni pojas u karateu.

Pored maternjeg jezika, Orhan govori engleski, arapski i njemački jezik. Oženjen je i otac troje djece. (Š. B.)

foto:mizzenica.ba