Žene Klopča organizovale igre za cijelu porodicu

U organizaciji Udruženje žena “Stijene” održana je druga po redu sportsko-zabavna manifestacija “Proljetne igre Klopče”. Proljetne igre podrazumijevaju cjelodnevni program koji se zasniva na takmičenju između majki i djece u raznim zabavnim igrama kao što su skakanje u vrećama, povlačenje užeta, nošenje štafete, nabacivanje karike i slično.

Želimo da uključimo djecu, želimo da uključimo naše majke da ovaj dan bude nesvakidašnji da ga provedemo u zabavi, u sportu jer mislim da je to pozitivno i za majke i za djecu. Danas imamo djecu iz Dom porodice, prošle godine su pokazali interesovanje, ove godine smo ih ugostili i nadam se da će sljedeće godine ovo biti takmičenje između svih udruženja”, kazala je Zijada Čolak, predsjednica Udruženja Stijene.

Udruženje žena Stijene za realizaciju ovog projekta dobile su podršku sa svih strana, pa tako i od mjesne zajednice.

Ovo je već drugu godinu zaredom i mi se nadamo da će ovo postati tradicija. Želimo da odvojimo djecu od mobitela i kao što vidite interes je jako veliki i svake godine postaje sve zanimljivije”, kazao je Sefedin Hrustić, predsjednik Mjesne zajednice Klopče.

Nesebičnu podršku udruženju u svim njihovim aktivnostima od osnivanja daje i prvi čovjek grada Gradonačelnik Fuad Kasumović. Svojim prisustvom danas na ovom događaju je to i praktično potvrdio.

Čestitam Udruženju žena Stijene Klopče posebno predsjednici Zijadi Čolak koja ovo već drugi put organizuje. Kao što vidite ovdje su cijele porodice i ono što mi je drago jeste da su djeca iz Dom porodice danas ovdje da podržimo inkluziju. Gradska uprava sve ono što se dešava u gradu, da živi grad podržava i uvijek ćemo podržavati”, kazao je Fuad Kasumović, Gradonačelnik Zenice.

Događaj su podržali Grad Zenica, Lokalna fondacija Zenica i Mjesna zajednica Klopče, te brojni sponzori koji su obezbijedili nagrade za takmičare i pobjednički tim. (N. Glibo)