U Zenici Kup BiH u Taekwondo-u za kadete i juniore

Taekwondo savez BiH organizator je Kupa BiH za kadetski i juniorski uzrast. Tehnički organizator je Taekwondo klub Zenica, a takmičenje je održano danas u Areni Husejin Smajlović. Na takmičenju je učestvovalo više od 400 takmičara iz više od 40 klubova iz naše zemlje.

Grad Zenica daje sve svoje napore da sport oživi i da ni u jednom segmentu ne kaska. Kao što vidimo evo danas je Arena puna mladih takmičara u taekwondo-u, prije nekoliko dana imali smo mlade ragbijaše, tako da Zenica grad učestvuje u svim sportskim aktivnostima i tako će i dalje biti”, kazao je Mirza Husetić, predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica.

Onim što nudi Grad Zenica i Arena Husejin Smajlović najbolja su preporuka za organizaciju značajnih sportskih događaja.

Nama je zenička Arena postala druga kuća kada je organizacija turnira u pitanju. Skoro svake godine da li Državno, Federalno ili Kup se održi ovdje u Areni. Ja sam zeničanin rođeni i sigurno se najbolje ovdje osjećam, ali vjerujem da se svi sigurno ovdje dobro osjećaju. Vlada euforija, prije 15-ak dana došla je naša seniorska reprezentacija sa Evropskog prvenstva sa tri Evropske medalje. Taekwondo je zvanično najtrofejniji Olimpijski sport u BiH”, kaže Samir Šarić, predsjednik Taekwondo saveza BiH.

Važno je napomenuti da je Taekwondo od Olipijskih sportova najbolji uspjeh ostvario na zadnjim Olimpijskim igrama u histopriji BiH, samim tim ekspanzija je prirodna pojava. Mi smo najbrojniji Taekwondo klub u Zenici i naravno da smo ponosni na sve to”, kaže Emir Sopljak, predsjednik Tdk Zenica.

Takmičenje je bilo izbornog karaktera za reprezentaciju BiH što je dalo dodatnu motivaciju takmičarima, ali i doprinijelo važnosti ovog sportskog događaja. (N. Glibo)