Izvještajno-izborna Skupština Udruženja Bosanska čast

Udruženje veterana BH rata i odbrane bosanske časti “Bosanska čast” Zenica danas je u velikoj sali Gradskog vijeća održlo izvještajno-izbornu sjednicu Skupštine. Sjednica je bila podjeljena u dva dijela. Prvi, svečani dio na kojem su pojedincima, udruženjima i institucijama dodjeljene zahvalnice za podršku u organizaciji obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti, te drugi, radni dio na kojem se raspravljalo o radu u proteklih godinu dana.

Na svečanom dijelu dodjelili smo zahvalnice i hvala svima, ali hvala i građanima Zenice koji su izašli da obilježimo 1. mart. Što se tiče radnog dijela sjednice podnosimo izvještaj za prošlu godinu, aktivnosti koje smo provodili obilježavanje 1. marta, odlazak u Srebrenicu, te obilježavanje svih značajnijih datuma, a imamo i izmjene u upravnim tijelima”, kazao je Sedin Biogradlija, predsjednik Skupštine udruženja.

Među brojnim gostima na svečanom dijelu sjednice prisustovao je i predsjednik Komisije za obilježavanje značajnih datuma Zenica.

Udruženje je organizovalo po mom i mišljenju javnosti najbolji program obilježavanja Dana nezavisnosti. Udruženje koje je organizovano prije nekoliko godina radi odlične stvari i ovaj primjer je bio najbolji pokazatelj kako se može i kako treba. Mi u BiH moramo njegovati kulturu sjećanja i prisjećati se naših značajnih datuma i događaja”, kazao je Vernes Menzilović, predsjednik Komisije.

Udruženja kao što je Bosanska čast garant su opstojnosti države BiH, poručeno je sa današnje sjednice. Među brojnim dobitnicima zahvalnice za podršku u organizaciji obilježavanja Dana nezavisnosti BiH je i nandino Škrbić, direktor JP Radio-televizija Zenica. (N. Glibo)