Predstavnici Medžlisa paketićima obradovali korisnike servis centra Dlan

Predstavnici Medžlisa islamske zajednice Zenica, na čelu sa glavnim imamom, Sumedin ef. Kobilicom, posjetili su danas Udruženje Dlan Zenica, gdje su korisnicima dnevnog centra, djeci sa poteškoćama u razvoju, uručili prigodne bajramske paketiće.

Ovo je tradicionalna aktivnost Medžlisa povodom Ramazanskog i Kurban bajrama kako bi podijelili radost Bajrama sa korisnicima onih ustanova gdje smo osjetili posebnu potrebu radi nekog senzibiliteta da se sa tim osobama družimo, a između ostalog, jedna od njih je Udruženje Dlan“, izjavio je Sumedin ef. Kobilica.

Direktor Udruženja Dlan, Selvedin Dedić je podsjetio da se podrška Medžlisa radu ovog udruženja ogleda i u drugim programima, kao što je radionica za roditelje djece sa poteškoćama u razvoju od strane Ureda za društvenu brigu rijaseta IZ BiH.

Predstavnici Medžlisa islamske zajednice Zenica proteklih dana su, povodom Ramazanskog bajrama upriličiili bajramsku posjetu JU “Dom za stara lica” Zenica i JU “Penzionerski dom sa stacionarom ZDK”. Za korisnike ovih ustanova, Medžlis je u saradnji sa Uredom za društvenu brigu Rijaseta IZ-e u BiH uz bajramske čestitke uručio prigodne bajramske hedije. (Š. Babić)