Derbi susret pripao Neimarima

Vrijednu destu po redu prvenstvenu pobjedu upisali su futsaleri Salines Neimara iz Zenice. U derbi susretu 17. kola Premijer futsal lige BiH na domaćem parketu sa 6:3 savladali su drugoplasiranu Slogu iz Gornjeg Vakufa.

Već u drugoj minuti mrežu gostiju za 1:0 zatresao je kapiten Seldin Zatagić. Na 2:0 povisio je Mahir Karić u osmoj minuti igre. Nakon toga slijedi dominacija gostiju. Emir Milanović u11. minuti smanjio je na 2:1. Tri minuta prije odlaska na odmor Vahid Halilović je poravnao na 2:2. Samo minut kasnije Amar Šišić pogodio je za 3:2. U posljednjim sekndama prvog dijela Anel Dedić se upisao u listu strijelaca za 4:2. Prvih deset minuta drugog poluvremena proteklo je bez golova. U 31. minuti Mirza Sejmen bio je strijelac za 5:2. Gosti su preko Edisa Sušića smanjili na 5:3. Konačnih 6:3 za Salines Neimare, postigao je Mahir Karić svojim drugim golom na susretu.

Sigurna pobjeda u pretposljednjem kolu ligaškog dijela koja je ekipi Enesa Kovačevića odškrinula vrata doigravanja za prvaka.

Zenički Neimari su nakon 17. kola na omjeru 10 pobjeda i 7 poraza i imaju 30 bodova. U narednom 18. kolu Neimari gostuju kod Sarajeva.