Odigrana humanitarna utakmica BH Fanaticosa i Pomozi.ba

U Gradskoj Areni Husejin Smajlović danas je odigrana humanitarna utakmica između ekipe BH Fanaticosa i ekipe pomozi.ba za koju su nastupili bivši reprezentativci naše zemlje.

Početni udarac na utakmici izvela je Hana Pašanbegović koja je simbol borbe za život. Sav prihod od ovog događaja namijenjen je Udruženju pomozi.ba. Veliki odziv bivših zvijezda, sponzora, publike dokaz su da u našoj zemlji još uvijek među našim ljudima postoji empatija za osobe u potrebi i nadamo se da će tako i ostati.

Meni je drago da sam danas ovdje u Zenici, da sam učesnik ove manifestacije. Sinoć sam došao iz Njemačke i drago mi je što su Fanaticosi i pomozi.ba napravili ovakvu akciju. Znamo u kakvim uslovima u BiH živimo, drago mi je da vidim ovoliko ljudi. I kad odemo večeras na Bilino polje da podržimo našu selekciju nadam se da će to biti pozitivna energija“, kaže Vlatko Glavaš, bivši nogometni reprezentativac.

Drago mi je da možemo na bilo koji način pomoći oboljeloj djeci. Zahvalan sam svima koji su pomogli i nadam se da ćemo uvijek biti u prilici da pomažemo tamo gdje treba“, dodaje Nermin Šabić, još jedan bivši nogometni reprezentativac.

Manifestaciju je podržao Grad Zenica i gradonačelnik Fuad Kasumović, a vas pozivamo da tokom čitave godine, a posebno u ovim ramazanskim danima pokažemo srce i da podržimo rad udruženja koja vode borbu za oboljele naše građane. Taj posao nema cijenu i zato neka su nam srca uvijek otvorena. (N. Glibo)