Košarkašice Jumpera ostvarile novu ubjedljivu pobjedu

Košarkašice Jumper Taurus ostvarile su pobjedu u okviru 16. kola Prvenstva BiH protiv ekipe Leotara iz Trebinja 85:66 (23:14, 18:12, 25:18,19:22).

Na samom početku utakmice Leotar je parirao ekipi Jumpera sve do pred kraj prve četvrtine kada su domaće košarkašice napravile seriju i na prvi odmor otišle sa nešto značajnijom prednošću. U drugoj četvrtini nešto više grešaka sa obje strane rezultiralo je nešto manjim brojem poena pa se na veliki odmor otišlo pri rezultatu 41:26. Savjeti Eldara Durmića u pauzi su urodili plodom pa smo u trećem periodu vidjeli dobru i efikasnu košarku za rezultat 66:44 nakon 30 minuta igre. Posljednji, četvrti period pripao je gostujućim košarkašicama iz razloga što je Durmić većim dijelom zadnje četvrtine držao mlađe igračice na parketu pa su ovaj period gošće riješile u svoju korist 19:22, za konačnih 85:66.

Sve igračice koje su bile prijavljene za ovaj meč dobile su priliku za igru, a samo tri igračice se nisu upisale u stijelce.

Najefikasnije u Jumperu bile su Adna Omerdić sa 24, Amna Kahrić sa 21, Aleksandra Begenišić sa 11, te Elma Feukić sa 10 poena.

U redovima Leotara Jovana Milaković postigla je 23, a Anđela Lalović 20 poena.

Ovo pobjedom ekipa Jumpera nastavila je seriju odličnih rezultata. U samo deset dana ostvarile su tri pobjede, prvo su postale pobjednice Kupa Federacije BiH pobjedom protiv RMU Banovića, a onda su ostavrile dvije prvenstvene pobjede, prvo protiv Igmana, te večeras protiv Leotara.

Stručni štab u sastavu Eldar Durmić, Vedran Kulalić, Mirza Demir u dosadašnjem dijelu sezone radi odličan posao sa ekipom, a sve to logistički prati Uprava kluba na čelu sa Almirom Omerčevićem i menadžericom Selmom Čivić.

Primjer KK Jumper najbolji je pokazatelj kada se stvari rade ispravno onda je i klima u klubu i oko kluba na najvišem nivou. (Nedžad Glibo)