Gradonačelnik Fuad Kasumović završio posjete mjesnim zajednicama Babinskog sliva

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa saradnicima nastavio je posjete mjesnim zajednicama s ciljem da definiše konkretne infrastrukturne projekte koje će Grad finansirati u 2024. godini. Danas je delegacija Grada posjetila Radinoviće, Puhovac, Arnaute i Briznik.

Na početku želio bih da se zahvalim gradonačelniku i njegovim saradnicima koji su odvojili svoje vrijeme i posjetili našu mjesnu zajednicu. Jedan od prioriteta ulaganja u našu mjesnu zajednicu jeste potpuna rekonstrukacija dotrajalog društvenog doma. Kada je riječ o daljim ulaganjima dogovoreno je da će se urediti glavni dio u centru selu. Rekonstrukcija, asfaltiranje puta i uređenje eko parka u centru sela”, kaže Rifet Spahić, predsjednik MZ Puhovac.

Cilj je samo jedan, da se vidi s građanima šta je najpreče i to će im se uraditi. Koliko znam društveni dom, nije obnavljan nikako to je prošle godine naređeno, evo projekat se završava i to je jedan od projekata koji će sigurno biti završen. Moja je želja da dođem među građane jer oni to vole i ja isto tako volim da obiđem da vidim probleme građana. Evo izborna je godina sada će im nakon četiri godine ponovo dolaziti iz raznih stranaka, ja dolazim svake godine jer mi je to posao kao gradonačelnika i treba s ljudima stalno biti jer tek tad ćete vidjeti njihove probleme”, kazao je Kasumović.

Posjetom u ove četiri mjesne zajednice delegacija Grada je završila obilazak Babinskog sliva. Već naredne sedmice nastavljaju se posjete mjesnim zajednicama, kaže gradonačelnik Kasumović. (N. Glibo)