Kraj 2023. neobično topao: Objavljena prognoza za narednu sedmicu

Jutro u Bosni i Hercegovini je najtoplije u Bihaću, gdje je jutros u 7 sati izmjereno 12 stepeni Celzijusa.Jutros u Bosni i Hercegovini preovladava sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica, Livno 0; Prijedor, Sanski Most 1; Sokolac 2; Banja Luka, Srebrenica, Zenica 3; Bugojno 4; Ivan Sedlo, Sarajevo, Široki Brijeg, Tuzla 5; Bijeljina, Doboj, Gradačac 6; Mostar 7; Trebinje 8; Neum 11; Bihać 12.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle. Vjetar će biti slab, južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka će se kretati od 10 do 16 °C.

Prognoza za naredne dane

Kada je riječ o narednim danima, u ponedjeljak će biti sunčano, uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle. Vjetar slab, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu i sjeverozapadu zemlje do 13, a dnevna od 10 do 16, u sjevernim područjima Bosne do 18 °C.

U utorak će u Hercegovini i na jugozapadu Bosne biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom poslijepodne i tokom noći. U ostatku zemlje će biti sunčano, uz postepeno naoblačenje u drugom dijelu dana. Prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle. Vjetar slab do umjeren, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 9, na sjeverozapadu Bosne 12, a dnevna od 10 do 16 °C.

U srijedu će jutro biti umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. Vjetar će biti slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 °C.

U četvrtak će biti sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab do umjeren, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 9, a dnevna od 10 do 16 °C.

(oslobodjenje.ba)