Košarkašice Jumpera nakon produžetka savladale Zrinjski

U izuzetno zanimljivoj i krajnje neizvjesnoj utakmici, košarkašice Jumpera savladale su Zrinjski 2010 iz Mostara nakon produžetka sa 93:86. Regularni dio utakmice završen je 80:80. Utakmica je odigrana u okviru 10. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine.

Domaće košarkašice nisu dobro ušle u utakmicu te je tokom prve četvrtine ekipa Zrinjskog bila bolji protvnik, ali se na pauzu ipak, otišlo pri rezultatu 15:15. Drugi period bio je fantastičan za gošće koje su ga riješile sa 36:18 i na poluvrijeme se otišlo prednošću gošći 51:33. U drugo poluvrijeme kao da je ušla potpuno druga ekipa Jumpera. Zaigrale su izabranice Eldara Durmića mnogo angažovanije u odbrani, te efikasnije u napadu pa su treći period dobile 30:16 i tako u posljednjih deset minuta ušle sa zaostakom od minus četiri poena, 63:67. Četvrti period je bio izjednačen, a domaće košarkašice dolaze u vodstvo 2 minute i 49 sekundi prije kraja kada Begenišić pogađa dva slobodna bacanja za 61:60. Ipak, gošće vrlo brzo vraćaju prenost na svoju stranu sve do samog kraja, kada u posljednjoj minuti pri rezultatu 80:78 za gošće, Feukić pogađa dva slobodna bacnja za 80:80. Ekipa Zrinjskog nije uspjela u preostalom vremenu pogoditi koš pa se otišlo u produžetak. Više koncentracije i snage imale su domaće igračice pa su na kraju upisale vrlo vrijednu pobjedu sa 93:86. Nekoliko stotina gledalaca u Areni Husejin Smajlović moglo je zaista uživati u odličnoj utakmici.

U redovima Jumpera najefikasnije su bile Elma Feukić sa 22 poena, po 21 su dodale Amna Kahrić i Aleksandra Begenišić.

U redovima Zrinjskog bolje od ostalih bile su Katarina Mihalj sa 26 poena, te Sara Herceg sa 21 i Katja Bakalar sa 14 poena.

Prije utakmice predsjednik Udruženja košarkaških trenera ZDK Behudin Bajgorić uručio je nagradu Eldaru Durmiću, treneru Jumpera za plasman u Premijer ligu koji je izborio sa ovom ekipom u prošloj sezoni.   (N.G.)