Zeleni polumjesec ZDK: Donacije Gradskoj narodnoj kuhinji Zenica

FOTO: Zenicainfo.ba

Zeleni polumjesec Zeničko-dobojskog kantona proteklih dana dodijelio je novu donaciju za rad Gradske narodne kuhinje u Zenici koja se sastoji od 500 litara mlijeka i 770 kilograma brašna i jestivog ulja.

Ove godine ukupno je za rad ove kuhinje Zeleni polumjesec dodijelio 3 tone poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, između ostalog 587 kilograma mesa i 3.000 različitih konzervi.

Sa do sada ukupno darovanih preko 460 tona stekli smo rejting najvećeg donatora Gradske narodne kuhinje u Zenici iz nevladinog sektora“, izjavio je Ibrahim Hadžimuhović, direktor Zelenog polumjeseca.

Ibrahim Hadžimuhović

U okviru redovnih aktivnosti tokom 2023. godine ova humanitarna organizacija između ostalog je realizovala program pomoći socijalno ugroženim članovima, dodjelom 341 paket za 150 lica, te učešćem u obilježavanju 1. oktobra-Dana starih, posjetom dvjema ustanovama u Zenici koje brinu o ovoj populaciji.

Kroz dva projekta uručeni su prigodni paketići i za najmlađe, djecu na liječenju u Kantonalnoj bolnici Zenica, kao i paketićima za učenike osnovnih škola u ZDK.

Direktor Hadžimuhović je izrazio zahvalnost subjektima i pojedincima koji svojim donacijama daju doprinos uspješnoj realizaciji projekata Zelenog polumjeseca ZDK. (Š. B.)